Prošli događaji

Video: 4 zbora pod plaštom svetog Martina

U župnoj crkvi na Bledu, na Martinje, 11. studenog 2017., održan je svečani koncert na kojem su nastupila tri zbora s Bleda i naš Renesansni ansambl, kao gosti iz Zagreba. Snimila ga je TV Bled, pa ga možete pogledati.

Nastavak

Koncert prijateljstva Renesansnog ansambla Laudate i zbora Treća mladost

Renesansni ansambl Laudate i ZMUP Treća mladost glazbom su 19. svibnja 2017. razveselili stanare Doma za starije osobe “Medveščak”. Bio je to koncert u sklopu 40. Susreta zagrebačkih glazbenih amatera, godišnje manifestacije koju organizira Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka.

Nastavak

Na 12. Susretima hrvatskih malih vokalnih ansambala

ansambl u Bjelovaru

Nakon što je na 38. susretima zagrebačkih glazbenih amatera naš ansambl od strane stručnog selektora odabran kao najbolji vokalni ansambl predstavljati grad na Susretima malih vokalnih sastava, uputismo se u Bjelovar na državnu smotru. Susreti su se održali 7. i 8. studenog2015. u bjelovarskom Domu kulture, a organizirao ih je Hrvatski sabor kulture. Fotografije sa Susreta pogledajte na našoj facebook stranici.

Nastavak

Proslavili smo Svjetski dan glazbe

Nema li ljepšeg oproštaja proljećem i dočeka ljeta nego uz glazbu? Renesansni ansambl Laudate upravo na prvi dan ljeta, 21. lipnja 2015., pridružio se pokretu koji je povezao sve ljude svijeta u jedan veliki orkestar i slavio život i umjetnost, i povodom Svjetskog dana glazbe na Zrinjevcu održao koncert. Koncert nam je pomogla organizirati Hrvatska glazbena unija koja je ove godine potaknula ideju da na jedan dan gradovi postanu zonom slobodne svirke te da glazbenici na ulicama i na trgovima slave glazbu. U Zagrebu se program odvijao na deset lokacija, a besplatne gaže davali su glazbenici...

Nastavak

Ljubavni brodolom u Povijesnom muzeju

Dana 17. svibnja 2014. obilježili smo Međunarodni dan muzeja 2014.: u Hrvatskom povijesnom muzeju održali smo koncert i recital "Ljubavni brodolom". Nakon našeg koncerta, u 19 sati, svoj su koncert imali i naši prijatelji iz ansambla Triola, a kad su se posjetitelji muzeja nauživali renesansne glazbe i stihova, obišli su i izložbu "Gnalić - blago potonulog broda iz 16. stoljeća". Dio atmosfere s koncerta, jednog od najljepših u povijesti našeg ansambla, pogledajte i poslušajte na youtubeu te na souncloudu.

Nastavak

Na Susretu hrvatskih malih vokalnih ansambala

Laudate na Susretima malih vokalnih ansambala u Krapini 2013.

Na 10. Susretu hrvatskih malih vokalnih ansambala u Krapini, uz 22 odlična ansambla iz Hrvatske, predstavili smo se i mi. Susret u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je u subotu, 26. listopada 2013., a od 15 do 19 sati u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta predstavili su se vrhunski ansambli s preko 330 izvođača.

Nastavak

Obilježili smo 440. obljetnicu Seljačke bune

Dana 18. listopada 2013. svečano smo obilježili 40 godina Muzeja seljačkih buna i 440. obljetnicu Seljačke bune, prigodnim nastupom na svečanosti u Dvorcu Oršić. Svečanosti je bio pokrovitelj Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske, a Muzej je prije 40 godina pred 70.000 ljudi otvorio Josip Broz Tito, Maršal i dečko iz tog kvarta. Na svečanosti nije bilo baš toliki odaziv kao pred 40 godina, međutim, i brojnu publiku i nas impresionirala je noćna atmosfera u dvorcu. Bio je to već drugi naš nastup pred predsjednikom Josipovićem, koji nas je i ovaj put obradovao pljeskom...

Nastavak